Fakta

 

Pizzabakeren är den snabbast växande pizzakedjan i Norden med närmare 200 pizzabagerier i Norge, Danmark och nu även äntligen i Sverige. Pizzabakeren erbjuder ett sortiment unika pizzor gjorda på egna recept och alltid med nygräddade bottnar från eget bageri. Föregående år bakade och levererade vi över 5 miljoner härligt goda pizzor. Fler och fler upptäcker att vår pizza smakar mer än den kostar. Vi satsar helt på Take-away, antingen beställer du och hämtar pizzan själv eller så kör vi ut den till dig om du så önskar.

 

Historik  

Pizzabakeren etablerades 2003 i Stavanger Norge.  Även om företaget endast funnits i 14 år så ligger det många års erfarenhet bakom utveckling av produkterna. Pizzan är basen och det verkligt unika i Pizzabakerens koncept. Pizzabagarna William Gulliksen och Arild Ask Bringeland hade lång erfarenhet av att driva varsitt pizzabageri när de bestämde sig för att slå ihop sina verksamheter och grunda Pizzabakeren. De tog det bästa från sina tidigare erfarenheter och bestämde sig för att erbjuda gästerna den i särklass bästa pizzan på den norska marknaden. Mottagandet lät inte vänta på sig och snart köade kunderna för att få smaka de goda pizzorna med de alltid nygräddade bottnarna.

På så vis utvecklades basen för den meny som finns på samtliga Pizzabakeren bagerier idag. Nästa steg var att bygga ett koncept för att sprida den välsmakande pizzan till fler människor och då skapades kedjan Pizzabakeren som har expanderat snabbt och nu har turen kommit till Sverige och svenskarna får därmed chansen att också få smaka de goda norska pizzorna. Pizzan som ”Smakar mer än den kostar”